Ook collega-renner zwaar onder de indruk: "Ik geloofde de snelheden van Van Aert eerst niet"
Redactie
| 22 reacties

De Backer had moeite om aan te nemen dat Van Aert zo snel ging

Ook collega-renner zwaar onder de indruk: "Ik geloofde de snelheden van Van Aert eerst niet"
Foto: © photonews

De prestaties van Wout van Aert in de Tour blijven voor veel bewondering zorgen. Ook nu hij niet langer in het wit rijdt. Met een ferme beurt aan de kop van het peloton rolde Van Aert in de laatste kilometers van de zevende rit de rode loper uit voor Groenewegen.

Ook Bert De Backer, de renner van Vital Concept die voor de derde dag op rij te gast fungeerde als analist in Vive le Vélo, was onder de indruk. "Ik geloofde de snelheden van Van Aert eerst niet", bekende De Backer, nadat op het scherm werd weergegeven dat de renner van Jumbo-Visma aan haast 65 km/u over de Franse wegen vlamde. "Maar als je ziet wat het peloton doet, moet je het wel bijna geloven."

HOOG TEMO VAN AERT MAAKT HET VEILIGER

Van Aert liet met een tweet weten dat hij vijf minuten boven de 500 watt had gereden. "Dat is immens. Door dat hoge tempo is het nooit gevaarlijk geworden, omdat het peloton langgerekt gebleven is." Hem ook laten werken voor het team, lijkt goed uit te pakken. "Voorlopig is het de juiste keuze, want z'n ploeg wint. Elk beetje energie is nodig om het team te doen winnen."

De Backer heeft overigens ook genoten van de massasprint zelf. "Het was een hele mooie sprint. Je kan er 10 keer naar kijken en elke keer iets anders zien. Groenewegen en Ewan zijn elkaar waard, maar het is duidelijk dat Groenewegen het vertrouwen heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties