Sven Nys ziet reden voor vermindering van valpartijen tijdens sprints: "Het zal toch enkele procentjes helpen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Nys denkt dat verbod op Tramadol helpt om valpartijen te vermijden

Sven Nys ziet reden voor vermindering van valpartijen tijdens sprints: "Het zal toch enkele procentjes helpen"
Foto: © photonews

Zelfs voor Sven Nys staat het veldrijden even op het tweede plan. Elke dag geeft hij op de radio mee commentaar bij de Ronde van Frankrijk. In de eerste rit in Brussel werd er stevig gevallen, maar in de andere massasprints bleven de valpartijen beperkt. Nys heeft er zo zijn theorie over.

Hier en daar wordt geopperd dat het komt door het verbod op Tramadol. Nys gaat wel enigszins mee in dat verhaal. "Tramadol is een hele zware, morfineachtige pijnstiller. In de bijsluiter lees je dat je geen auto mag rijden. Dan hoort die pijnstiller ook niet thuis in het peloton. Het zal toch enkele procentjes helpen om valpartijen te vermijden", zegt Nys aan Sporza.

Het is nu ook niet zo dat hiermee alle pijnstillers gebannen zijn uit de koers. "Tramadol mag dan wel verdwenen zijn uit de koers, andere pijnstillers zijn nog wel in omloop." Zelf nam Nys eens paracetamol. "Dat ging om Dafalgaan, waarmee je pijn licht kan verzachten. Ik gebruikte het in een bloedhete wedstrijd. Met zo'n tablet haal je de temperatuur wat naar beneden. Daardoor kon ik mijn kookpunt uitstellen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties