Van der Poel reageert op Alpecin-gerucht en belicht prestaties van Van Aert: "Ik verwacht nog een zege van hem"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 22 reacties

Van der Poel ziet Van Aert nog een rit winnen in de Tour

Van der Poel reageert op Alpecin-gerucht en belicht prestaties van Van Aert: "Ik verwacht nog een zege van hem"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel doet dan wel niet mee aan de Ronde van Frankrijk, hij is wel een trouwe kijker. Hij volgt alles op de voet en heeft ook vastgesteld dat Wout van Aert sterk voor de dag komt. Voor Van der Poel is het geen verrassing. Wat trouwens met dat verhaal over Alpecin?

Maar eerst nog even over zijn grote concurrent uit het veld. Die werd tweede in Epernay. "Volgens mij had hij die sprint ook kunnen winnen", stelt Van der Poel in HLN. "Daar is al veel over gezegd. Sprinten gaat om positie kiezen en het juiste moment kiezen. Als dat wat beter was samengevallen, dan had er voor Wout wel een overwinning in gezeten."

Wout zal het moeten hebben van een meer selectieve rit 

Mathieu van der Poel

Maar uitstel is niet noodzakelijk afstel. "Ik verwacht nog wel een zege van hem. Dat is een doel dat hij zich zeker heeft gesteld. Dat zal niet in een vlakke massasprint gebeuren. Daar is het alles voor Groenewegen. Wout zal het moeten hebben van een meer selectieve, lastige rit. Misschien, wanneer hij zich goed voelt in de tweede en derde week, zal het voor hem iets makkelijker worden."

Ook de naam van Van der Poel zelf gaat nog altijd vlot over de tongen. Zeker sinds uitlekte dat Alpecin en Canyon de overstap zouden maken naar zijn ploeg. "Ik kan en mag daar niet veel over zeggen. Alleen dat ik de komende vier jaar met Canyon zal rijden. Ik ben het gezicht van het merk. Ik neem aan dat ik niet de enige ben."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties