Voormalig Tourwinnaar schrijft Froome zo goed als af én: "Van der Poel dé revelatie van de 21ste eeuw"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 22 reacties

Andy Schleck vreest voor toekomst Froome en is enthousiast over Van der Poel

Voormalig Tourwinnaar schrijft Froome zo goed als af én: "Van der Poel dé revelatie van de 21ste eeuw"
Foto: © photonews

In Frankrijk zwerven momenteel wel een aantal ex-coureurs rond die door hun prestaties in het verleden recht van spreken hebben. Andy Schleck is zeker zo iemand, Tourwinnaar namelijk uit 2010. De Luxemburger is ook een man met een mening. Zeker als het over Froome en Van der Poel gaat.

Schleck zag Froome de Tour van dit jaar winnen, blijkt uit een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat Chris klaar was voor zijn vijfde Tourzege, ja. Maar nu... ç'est fini, vrees ik. Zijn blessures, die zijn niet te onderschatten, hé. Als iemand in staat moet worden geacht om uit zo'n dal te klimmen, is hij het wel. Maar toch het wordt moeilijk voor 'Froomey'.

Het is sowieso vooral de jonge garde die een nieuwe wind doorheen het wielrennen blaast. Met Mathieu van der Poel op kop. "Van der Poel is dé revelatie van de 21ste eeuw. Lang geleden dat ik zo'n topper aan het werk heb gezien. Van der Poel lijkt me heel sereen. Hij geeft voorrang aan zijn eigen ontwikkelingsproces. Dat staat me wel aan. Hij komt uit een echte wielerfamilie."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties