Voormalig Tourwinnaar schrijft Froome zo goed als af én: "Van der Poel dé revelatie van de 21ste eeuw"

Voormalig Tourwinnaar schrijft Froome zo goed als af én: "Van der Poel dé revelatie van de 21ste eeuw"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Frankrijk zwerven momenteel wel een aantal ex-coureurs rond die door hun prestaties in het verleden recht van spreken hebben. Andy Schleck is zeker zo iemand, Tourwinnaar namelijk uit 2010. De Luxemburger is ook een man met een mening. Zeker als het over Froome en Van der Poel gaat.

Schleck zag Froome de Tour van dit jaar winnen, blijkt uit een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat Chris klaar was voor zijn vijfde Tourzege, ja. Maar nu... ç'est fini, vrees ik. Zijn blessures, die zijn niet te onderschatten, hé. Als iemand in staat moet worden geacht om uit zo'n dal te klimmen, is hij het wel. Maar toch het wordt moeilijk voor 'Froomey'.

Het is sowieso vooral de jonge garde die een nieuwe wind doorheen het wielrennen blaast. Met Mathieu van der Poel op kop. "Van der Poel is dé revelatie van de 21ste eeuw. Lang geleden dat ik zo'n topper aan het werk heb gezien. Van der Poel lijkt me heel sereen. Hij geeft voorrang aan zijn eigen ontwikkelingsproces. Dat staat me wel aan. Hij komt uit een echte wielerfamilie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties