17 gelletjes maar (nog) géén ribbetjes voor Thomas De Gendt: "Ik wilde zelfs 3 dagen op de pot zitten hiervoor"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Thomas De Gendt moest na loodzware inspanning en zege in de Tour bijna overgeven

17 gelletjes maar (nog) géén ribbetjes voor Thomas De Gendt: "Ik wilde zelfs 3 dagen op de pot zitten hiervoor"
Foto: © photonews

Maarten Vangramberen strikte held van de dag in de Tour Thomas De Gendt aan zijn tafel in Vive le Vélo. Daar bekende de Lotto Soudal-renner dat hij tegen overgeven aan zat in het slot van de rit.

Bijna 200 kilometer in de aanval. En op het einde mogen vieren. Opnieuw een huzarenstukje op nu al erg indrukwekkende palmares van De Gendt. Maar De Gendt moest diep gaan. Zo diep dat hij bijna moest overgeven.  

"Ik ben redelijk diep moeten gaan op de laatste helling", aldus De Gendt. "Het kwam naar boven maar gelukkig heb ik niet zo heel veel gegeten tijdens de rit, of toch geen vast voedsel. 17 gelletjes, maar dat kwam bijna allemaal terug naar boven. Maar dat had ik er wel voor over. Ik wil zelfs drie dagen lang op de pot zitten daarvoor."

Géén ribbetjes

Na een ritzege in een grote ronde trakteert De Gendt meestal op ribbetjes. "Maar het was vanavond een normale pasta: spaghetti bolognaise. Dat was op zateragochtend al afgesproken. Die ribbetjes houden we voor de avond voor de rustdag. Ik denk niet dat het ideaal is om zondag met een maag vol ribbetjes te starten. We zullen het dus houden voor de rustdag", besluit De Gendt

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties