Daar is de kritiek op de motoren: Fuglsang en Mollema halen uit, Alaphilippe verdedigt zich
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 33 reacties

Fuglsang en Mollema niet tevreden over rijgedrag motards in de Tour

Daar is de kritiek op de motoren: Fuglsang en Mollema halen uit, Alaphilippe verdedigt zich
Foto: © photonews

Zeker dit jaar wordt vaak het rijgedrag van motards in wielerwedstrijden geregeld aan de kaak gesteld. In de Tour bleef het daarover stil. Tot nu. Zowel Jakob Fuglsang als Bauke Mollema uitten aan de aankomst in Saint-Etienne stevige kritiek over de motoren.

Bauke Mollema had tijdens de Ronde van Italië het probleem al eens aangekaart. De Nederlander van Trek-Segafredo is dan ook van mening dat er te weinig aandacht wordt aan besteed en pleegde tijdens de achtste Tourrit overleg met de jury. Mollema was van oordeel dat de motoren veel te dicht bij het peloton reden.

SPEELT NATIONALITEIT EEN ROL?

Jakob Fuglsang had het over een andere koerssituatie. De Deen moest op weinig favorieten tijd toegeven, maar Thibaut Pinot en Julian Alaphilippe reden wel twintig seconden weg. Volgens Fuglsang hadden de twee Fransen anders gegrepen kunnen worden en heeft hun nationaliteit er ook wel wat mee te maken dat ze hulp kregen.

Julian Alaphilippe is het daar zeker niet mee eens. Toen dit aan het paradepaardje van Deceuninck-Quick.Step werd voorgelegd, bleef die er wel rustig bij. Maar de winnaar van de rit naar Epernay benadrukte wel dat hij en Pinot geen hulp van de motoren hebben gekregen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties