Geen Tour voor Belg na drie weken Sierra Nevada... op eigen kosten: "Cavendish heeft onrechtstreeks mijn selectie gekost"
Redactie
| 0 reacties

Niet-selectie van Mark Cavendish zorgde er onrechtstreeks voor dat Julien Vermote niet naar Tour mocht

Geen Tour voor Belg na drie weken Sierra Nevada... op eigen kosten: "Cavendish heeft onrechtstreeks mijn selectie gekost"
Foto: © photonews

In de Tour-ploeg van het Zuid-Afrikaanse Dimension Data was er geen plek voor de Britse sprintbom Mark Cavendish en zijn maatje Julien Vermote. Die laatste bleef bijzonder ontgoocheld achter.

Vermote had zich drie weken lang op de Sierra Nevada voorbereid op de Ronde van Frankrijk. Maar dan kwam het harde verdict. "Het is allemaal voor niks geweest", kwam hij in Vive le Vélo terug op de heisa. "Ik had gerekend op een Tour-selectie. De eerste dagen deed het wel pijn, maar nu ben ik de ontgoocheling al wat te boven."

De West-Vlaming vertoefde drie weken in het zuiden van Spanje, al werd dat niet betaald door zijn team. "Ik heb mijn hoogtestage zelf betaald, ik heb nooit gekeken op een investering. Ik vind dat belangrijk. Als renner heb je de verantwoordelijkheid om te investeren. Bij Quick.Step werd dat wel altijd betaald. Maar daar denk ik niet het meeste aan, het doet me meer pijn om de Tour te missen."

Ook Cavendish kreeg geen plekje in de Tour-ploeg van Dimension Data. Dat speelde ook mee in de beslissing om de 'Vermoteur' thuis te laten. "Onrechtstreeks wel, denk ik. Het was niet echt een 100 procent sportieve keuze om hem thuis te laten. Er zijn andere factoren die meespeelden. Ik word dan ook nog eens aanzien als een goede vriend van hem. Da's natuurlijk jammer."

Nochtans wilde ploegleider Rolf Aldag 'Cav' wel graag mee. "Het is jammer dat het meer een persoonlijke kwestie is en het sportieve niet primeert. Ik heb Cavendish al dingen zien doen, ook al had hij daarvoor nog niet veel getoond. Mark heeft het altijd opgenomen voor de renners, ook toen het vorig jaar in de Tour slecht ging. Dat heeft hem nu waarschijnlijk zijn selectie gekost", besluit Vermote

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties