Geen twee op een rij voor Lotto Soudal: Tiesj Benoot laat zich vloeren door Zuid-Afrikaan, liefst drie Belgen in top vijf
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Daryl Impey wint de negende etappe in de Ronde van Frankrijk voor Tiesj Benoot

Geen twee op een rij voor Lotto Soudal: Tiesj Benoot laat zich vloeren door Zuid-Afrikaan, liefst drie Belgen in top vijf
Foto: © photonews

Net geen twee op een rij voor Lotto Soudal in de Tour. Na de ritzege van Thomas De Gendt van zaterdag werd Tiesj Benoot zondag in een sprint à deux geklopt door de Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton-Scott). Met Jasper Stuyven en Oliver Naesen finishten er nog twee Belgen in de top vijf.

Voor de tweede dag op rij konden de vluchters wel eens hun slag slaan in de Tour, maar Wout Van Aert en Tim Wellens kenden geen geluk met hun poging om mee in de aanval te gaan. Dan kende de poging van onze landgenoten Oliver Naesen, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven meer succes. Het Belgische trio kreeg het gezelschap van 11 andere renners. 

In de tweede etappe door het Centraal Massief werd al snel duidelijk dat net als zaterdag de winnaar bij de vluchters zat. Het kriebelde duidelijk bij Benoot, maar het was de Duitser Postlberger die het solo probeerde nog voor de slothelling van de Côte de Saint-Just. Hij kreeg een halve minuut bonus, maar op die slotklim van om en bij de 4 kilometer bleven nog 7 renners over in de kopgroep. Met daarbij nog steeds 3 Belgen. 

Benoot sterk

Benoot en Roche hebben zoals bekend geen snelle benen aan de meet en dus ging het duo samen door. Maar net voor de top kwam ook nog Impey aansluiten. De Ier moest de rol lossen en Benoot ging met de renner van Mitchelton-Scott de finale in. Daarachter probeerden Naesen en co nog terug te keren, maar een sprint met twee zou beslissen over winst. 

In de sprint had Benoot geen schijn van een kans en pakte Impey zo zijn eerste ritzege ooit in de Tour. Even later werd Naesen 4e, Stuyven 5e. Het peloton nam een snipperdag en dus kwam de leiderstrui van Alaphilippe nooit in gevaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties