Geen tweede profzege voor Tiesj Benoot: "Ik heb mezelf geflikt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties

Geen tweede profzege voor Tiesj Benoot in de Tour: "Ik heb mezelf geflikt"

Geen tweede profzege voor Tiesj Benoot: "Ik heb mezelf geflikt"
Foto: © photonews

Geen tweede profzege voor Tiesj Benoot. In de negende Tour-etappe moest de Lotto Soudal-renner nipt de duimen leggen voor de Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton-Scott).

De Belgen konden bijna voor de tweede dag op rij en voor de derde keer in enkele dagen tijd zegevieren in de Tour. "Het was een kutsituatie", vertelde Benoot na afloop bij Sporza. "Door Roche eraf te rijden, heb ik mezelf geflikt. Ik wou hem daarna nog laten terugkomen, maar die groep met Naesen en Stuyven kwam dan ook dichter, dus heb ik toch maar niet gewacht."

"Tegen Impey in de sprint wist ik al wat er zou gebeuren. Ik heb nog geprobeerd om hem vast te zetten. Ik deed er alles aan, ook al wist ik dat het moeilijk zou zijn. Maar ja, de tweede is de eerste verliezer, zeggen ze."

'Impey verdiende het ook'

Nochtans leek Impey niet meer in aanmerking te komen voor winst op de slothelling. "Ik was weg met Roche, terwijl Tratnik achter ons aan de rekker hing. Ik kwam boven en zag iemand met een wit truitje achter mij. 'Hé?', dacht ik. Dat was Impey. Die moet een sterke laatste kilometer gereden hebben. Hij was dus ook sterk en verdiende het zeker ook."

Voor Benoot, die niet voor een klassement gaat, is deze tweede plek wel een opsteker. "Ik zat even geblokkeerd, maar nu heb ik mijn goeie benen terug. Daar ben ik tevreden om. De hele ploeg rijdt goed en de Tour is nog lang", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties