Gele trui opnieuw naar Deceuninck-Quick.Step: "Speciaal om op de nationale feestdag in het geel te rijden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Julian Alaphilippe verheugd met het dragen van het geel op de nationale feestdag van Frankrijk

Gele trui opnieuw naar Deceuninck-Quick.Step: "Speciaal om op de nationale feestdag in het geel te rijden"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe kwam tekort voor de ritzege tegen een oersterke Thomas De Gendt, maar het fenomeen van Deceuninck-Quick.Step kon wel troost vinden in de gele leiderstrui. "Speciaal om die trui tijdens de nationale feestdag om mijn schouders te hebben", aldus de Fransman.

Op de slotklim ging Alaphilippe met Pinot nog op zoek naar De Gendt. "Ik had niks te verliezen, voelde me goed en viel aan", vertelde hij na afloop. "Het doel was om de gele trui terug te pakken en dat lukte. Het was geweldig de gele trui drie dagen te mogen dragen, maar het wordt nog specialer om die morgen tijdens de nationale feestdag om mijn schouders te hebben."

Eerst pakte Alaphilippe nog 5 bonificatieseconden, daarna snoepte hij Ciccone het geel af door nog uit de greep van het peloton te blijven. "Het was een fantastische finale", gaat Alaphilippe verder. "Ik was de hele dag gefocust en bleef telkens vooraan in het peloton. Toen ik voelde dat het moment daar was, viel ik aan. Thibaut kon mee, de ideale vluchtmakker op dit moment."

"We zaten beiden in een situatie waar we voordeel uit konden halen. We stelden geen vragen en bleven alles geven. Ik weet zeker dat het Franse publiek deze actie op waarde kan schatten. Ik kijk er naar uit om zondag weer in de gele trui te rijden."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties