Geraint Thomas ligt meer wakker van tijdsverlies dan van valpartij zelf: "Zou totaal ander verhaal geweest zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Thomas betreurt tijdsverlies ten opzichte van Pinot

Geraint Thomas ligt meer wakker van tijdsverlies dan van valpartij zelf: "Zou totaal ander verhaal geweest zijn"
Foto: © photonews

Alle troepen van Team Ineos verzamelden rond Geraint Thomas en zetten de achtervolging in nadat drie renners van de ploeg ten val gekomen waren. Zowel Thomas, Moscon als Kwiatkowski gingen op één en hetzelfde moment tegen de vlakte. Thomas moest hierdoor tijd prijsgeven op Pinot.

Zo ziet de Tourwinnaar van 2018 het zelf althans. "Ik ben oké, maar het is frustrerend dat de val gebeurde op een sleutelmoment in de koers", zegt Thomas op de site van Ineos. "Woods viel en nam Gianni Moscon en mij mee. Ik raakte verstrengeld in Gianni's fiets. Het duurde een tijdje om weer echt op gang te komen, maar de jongens brachten me mooi terug in de groep."

De concurrenten zaten ondertussen ook niet stil en het was dan hopen dat anderen de kastanjes uit het vuur zouden halen. "Tegen de tijd dat ik bij de eerste 15-20 geraakte, vielen Alaphilippe en Pinot aan. Ik wilde niet helemaal naar voor rijden, Sunweb was in goede getalen aanwezig en er waren nog anderen aan het rijden."

VERVELEND

De titelverdediger is er zeker van dat het tijdsverlies vermeden had kunnen worden. "Als ik niet gevallen was, had ik hen kunnen volgen en zou het een totaal ander verhaal geweest zijn. Het is vervelend, maar als je zo kan terugkomen, toon je wel dat de benen goed zijn. "

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties