Mathieu van der Poel denkt verklaring te hebben voor complete offday in Les Gets
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties

Mathieu van der Poel wijt mindere prestatie in Les Gets aan hoogtestage

Mathieu van der Poel denkt verklaring te hebben voor complete offday in Les Gets
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is pas 16e gefinisht in de Wereldbeker van het Franse Les Gets. De Nederlander denkt en hoopt vooral dat die mindere dag er kwam door zijn hoogtestage.

Van der Poel denkt dus de verklaring te kennen voor zijn offday in Les Gets. "Ik denk vooral dat ik nog niet hersteld ben van mijn hoogtestage. Ik kan geen andere verklaring vinden", vertelde Van der Poel bij Sporza. "Laat ons hopen dat het dat was. Het was mijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. Ik had vooraf aangegeven dat het wel minder kon zijn. Het was helemaal niet goed zelfs, maar dat kan gebeuren."

Van der Poel knokte toch nog terug van pakweg 40e naar de 16e positie. "Als ik toch iets positief moet zeggen, dan was het dat het in de laatste drie ronden toch iets beter ging", glimlachte VDP. "Maar ik zat zoveel achter dat het niet veel nut had."

Extra competitiedag richting EK

"We hebben de planning nu eenmaal zo gemaakt. Dat was de reden waarom deze Wereldbeker er eerst niet tussen stond. We wisten dat het zeer moeilijk zou zijn, maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb omdat ik zo een extra competitiedag heb gehad richting EK."

Die 16e plek tast het vertrouwen niet aan bij de Nederlander van Corendon-Circus. "Ik kan me redelijk goed over zo'n teleurstelling zetten. Uiteraard had ik liever goed gepresteerd, maar misschien heb ik dan binnen twee weken een superdag", besluit Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties