Ook ploegmaats overladen De Gendt met lof: "Gewoon een fenomeen!"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Benoot, Wellens en De Buyst blazen op loftrompet voor Thomas De Gendt

Ook ploegmaats overladen De Gendt met lof: "Gewoon een fenomeen!"
Foto: © photonews

De superlatieven komen tekort voor Thomas De Gendt. Ze komen wel binnen uit alle hoeken en zeker binnen de gelederen van het eigen team wordt zijn verwezenlijking in de Tour uiteraard hoog ingeschat. Tim Wellens, Tiesj Benoot en Jasper De Buyst zwaaien hem dan ook alle lof toe.

De drie Lotto-renners reageerden bij Het Laatste Nieuws op de overwinning van hun ploegmaat. Tim Wellens is nog altijd drager van de bolletjestrui, maar denkt die binnenkort aan De Gendt door te geven. "Het is indrukwekkend. Ik denk dat maar één iemand dit kon doen en dat is Thomas. Met de benen die hij heeft laten zien, denk ik wel dat hij in staat is om die bergtrui mee naar Parijs te nemen.

Het moet echt enorm geweest zijn 

Van onderschatting bij de tegenstand was helemaal geen spraken en toch hadden ze het nog zitten. Ook Tiesj Benoot staat er paf van. "Het moet echt enorm geweest zijn. Ze zijn direct achter hem beginnen te rijden en als je het dan zo kan afmaken... De Marchi staat ook bekend voor zo'n ontsnappingen en als je die dan zo uit het wiel rijdt... Dat is het hoogste niveau."

Jasper De Buyst bevestigde het eveneens: dit was vintage Thomas De Gendt, zoals waarschijnlijk alleen hij dat kan. "Dit is 'm ten top", benadrukt De Buyst. "Als hij zo'n dag heeft, weet iedereen hoe laat het is. Thomas is gewoon een fenomeen".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties