Sergeant ziet De Gendt tegen zijn verwachting ingaan: "Dit heb ik zelden of nooit gezien"
Redactie
| 8 reacties

Marc Sergeant zwaar onder de indruk van triomf Thomas De Gendt

Sergeant ziet De Gendt tegen zijn verwachting ingaan: "Dit heb ik zelden of nooit gezien"
Foto: © photonews

Wie aan de aankomst in Saint-Etienne de bus van Soudal Lotto op zocht, trof allemaal uitgelaten mensen aan. Ook Marc Sergeant verkeerde in een opperbeste sfeer. Hij vreesde aanvankelijk dat het niet goed zou aflopen, maar De Gendt was sterker dan verwacht.

Sergeant had kort nadat De Gendt over de meet bolde al een tweet de wereld ingestuurd met de woorden du jamais vu. "Dit heb ik nog zelden of nooit gezien", bevestigde de sportief manager bij Het Laatste Nieuws. "Op een kilometer of twaalf van de meet dacht ik: hij gaat het net niet halen. Toch had hij nog iets in petto."

Het was ook nog bang afwachten of Alaphilippe en Pinot het feestje niet zouden verbrodden. "Toen die twee wegreden uit het peloton, dacht ik helemaal dat het gedaan was. Maar ze kwamen niet dichterbij. Dan zijn dat de juiste woorden, denk ik."

TEGEN DE WERELDTOP

En dit op het allerhoogste niveau. "Dit is tegen de wereldtop, in de Tour. Ongelooflijk, maar we kennen hem ondertussen al en het peloton ook." De ontlading bij Lotto was groot na het binnenhalen van die eerste ritzege. Je werkt ernaartoe. Je zat er al dicht tegenaan. We krijgen voor de derde keer de strijdlust, we gaan er dus echt voor. Dat wordt nu allemaal extra in de verf gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties