🎥 Niet Bardet maar wel een andere Fransman bracht Mikel Landa ten val
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Niet Romain Bardet maar wel Warren Barguil bracht Mikel Landa ten val

🎥 Niet Bardet maar wel een andere Fransman bracht Mikel Landa ten val
Foto: © photonews

Mikel Landa was één van de slachtoffers in de etappe van maandag. De Spanjaard zat wel in de eerste groep, maar moest laten begaan door een valpartij. Er werd meteen met een beschuldigende vinger naar Romain Bardet gewezen, maar die bijt ondertussen van zich af. Met reden, zo blijkt.

Landa zat mee in de eerste waaier waar ook gele trui Alaphilippe, Bernal en Thomas zaten, maar door een manoeuvre van Bardet werd hij teruggeslagen. Landa viel op 20 kilometer van de streep en verloor zo uiteindelijk nog meer dan 2 minuten op de groep der favorieten. 

Bardet zou Landa aangetikt hebben, maar de Fransman wast zijn handen in onschuld. "Ik vind het heel spijtig wat er met Mikel Landa gebeurd is, maar kijk alsjeblieft opnieuw: ik ben niet de renner die hem geduwd heeft", aldus de Franse kopman van AG2R-La Mondiale na afloop. 

Barguil de schuldige

Bardet leek na afloop ook gelijk te hebben. Het was zijn landgenoot en ex-bolletjestrui Warren Barguil die de valpartij veroorzaakte. "De val van Landa maakt me droevig", aldus Barguil. "Ik verloor mijn evenwicht door het achterwiel van Julian Alaphilippe te raken, net wanneer Landa mij langs links passeerde. Het is allemaal heel snel gegaan maar het was zeker niet vrijwillig. Ik heb op miraculeuze wijze de val kunnen vermijden, maar Landa niet. Hopelijk gaat het goed met hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties