Bakelants: "Benoot heeft één voordeel: hij moet het niet opnemen tegen De Gendt"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Jan Bakelants begrijpt niet dat dertigers het zo moeilijk hebben om nog een contract te krijgen

Bakelants: "Benoot heeft één voordeel: hij moet het niet opnemen tegen De Gendt"
Foto: © photonews

Jan Bakelants brak in een column voor Het Nieuwsblad een lans voor 'oudere' renners. Thomas De Gendt is daar één van.

De Gendt bezorgde Lotto-Soudal zaterdag een schitterende overwinning door een lange vlucht af te ronden. “Die twee partijen zijn het perfecte huwelijk”, aldus Bakelants.  “De Gendt krijgt er de vrijheid die hij bij andere ploegen niet zou krijgen en hij betaalt dat terug met resultaten. Lotto heeft De Gendt nodig en omgekeerd.

“Thomas is intussen 32 en ligt nog tot 2020 onder contract.  Er werd nochtans getwijfeld of ze zijn contract wel zouden verlengen tot 2020. Dat is een nieuwe trend."

"Dertigers die al bewezen hebben koersen te kunnen winnen, krijgen moeilijker een nieuw contract dan gasten van 22 jaar die bij de profs nog niks bewezen hebben. Het houdt geen steek.”

“Zondag zagen we nog eens wat ­ervaring kan betekenen. Met Daryl Impey won een 34-jarige. Dezelfde overgangsritten werden niet lang geleden gewonnen door Ruben Plaza en ­Stephen Cummings, toen beiden 35.”

Impey is een sterke renner, maar won gisteren niet omdat hij de beste was. Die eer was weggelegd voor Benoot. Impey won dankzij zijn ervaring. Hij heeft de kwaliteit dat hij even veel te rap kan rijden om dan snel te herstellen. Hij gebruikte zijn wapen op het juiste moment.”

“Jasper Stuyven en Oliver Naesen hebben die kwaliteit ook, maar Impey ­profiteerde door hen op de laatste klim de kastanjes uit het vuur te laten halen. Toen Impey even ­later bij Tiesj kwam, was hij meteen meester van de situatie. Hij nam onmiddellijk over en dicteerde de wet. Tiesj hoeft zichzelf niets te verwijten. Hij krijgt in deze Tour nog kansen en heeft een enorm voordeel: hij moet het niet opnemen tegen De Gendt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties