Belgische medevluchter: "Niet slim van Benoot om te tonen hoe sterk hij was"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Jasper Stuyven vond het niet slim van Tiesj Benoot om te tonen hoe sterk hij was

Belgische medevluchter: "Niet slim van Benoot om te tonen hoe sterk hij was"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven was één van de 3 Belgen in de 14-koppige groep van vluchters. De Leuvenaar kon niet niet mee sprinten voor de prijzen, maar vond het tegelijk niet bijster slim van Tiesj Benoot om te tonen hoe sterk hij wel niet was.

Stuyven werd uiteindelijk 5e in de 9e etappe. "Alles ging goed, maar op de klim was het gewoon tempo rijden", vertelde Stuyven bij Sporza. "Impey profiteerde goed denk ik, maar ik weet ook dat ik mezelf dood doe als ik uit m’n ritme raak. Ik moest gewoon tempo rijden. Slim gezien van Impey, maar ik kon niet echt iets anders doen. We zijn alles blijven geven, maar het was net niet genoeg."

Benoot gedroeg zich te opvallend

Benoot was misschien wel de sterkste renner vooraan en speelde met de benen. "Ik denk dat Benoot de sterkste was van de ontsnapping, maar het was niet zo slim om op die steile col na 30 kilometer al te laten zien dat hij zo sterk was. Daar heeft hij zich misschien iets te opvallend gedragen", zegt de renner van Trek-Segafredo.

De samenwerking liep eigenlijk al vroeg spaak in de kopgroep. "Ik wou zelf redelijk vroeg gaan met Oliver, maar Clarke besloot om nog vroeger te gaan. En dan reed Pöstlberger weg in de afdaling. Het ging goed, maar op het einde niet. Een grote gemiste kans? Ik denk het wel, hé. Ik denk niet echt dat er nog zo’n kans komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties