Fenomenaal! Wout Van Aert draait topsprinters een ferme loer in spectaculaire waaieretappe
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 74 reacties

Wout Van Aert verrast iedereen in de 10e etappe van de Tour

Fenomenaal! Wout Van Aert draait topsprinters een ferme loer in spectaculaire waaieretappe
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft de tiende etappe in de Tour op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma gaf enkele topsprinters het nakijken na een sprint met een door waaiers uitgedund peloton.

Voor hun welverdiende rustdag moesten de renners eerst nog van Saint-Flour naar Albi. Een rit van 217 kilometers, een unieke kans voor de sprinters die nog zonder zege zaten. Maar dat is even helemaal anders uitgedraaid. Na een waar spektakelstuk in de finale kregen we een geweldige etappe met toch ook een geweldige winnaar: Wout Van Aert. Onze landgenoot troefde de snelste mannen uit het peloton af. 

Voor één keer geen Belgen in de vlucht van de dag. Wel de Noor Eiking van Wanty-Gobert. Hij kreeg het gezelschap van Berhane (Cofidis), Gallopin (AG2R-La Mondiale), Turgis (Total-Direct Energie), Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) en Schär (AG2R-La Mondiale). Maar de sprintersploegen gaven nooit veel ruimte weg. Deze kans konden de sprinters niet laten liggen. 

Opgelet! Waaiers

Maar op zo'n 30 kilometer van de streep stond de wedstrijd even op zijn kop. Door de zijwind zetten de mannen van Education First zich op kop. Zij kregen al snel de hulp van Deceuninck-Quick.Step en Ineos, waardoor het peloton helemaal in stukken brak. De kopmannen van beide topteams hadden de boot niet gemist, onder meer Fuglsang en Pinot wél. Zij zouden kostbare tijd verliezen (1'40"). 

Vanaf dan ging het in volle vaart richting Albi. Ook de gele trui kwam op kop om zijn voorsprong uit te breiden. Enkele sprinters zoals Groenewegen en Kristoff hadden zich laten verrassen, maar met Viviani, Ewan, Sagan en onze landgenoot Philipsen zat er toch nog schoon volk vooraan. 

De timing van Van Aert in de sprint was perfect. Viviani kwam nog even op gelijke hoogte, maar Van Aert haalde het met een banddikte van de Italiaan, die een verbaasde blik richting onze landgenoot stuurde. Alaphilippe zit dan weer steviger in het geel en telt een bonus van 1'12" op Thomas. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties