Remco Evenepoel beleeft begin augustus zijn grote vuurdoop in een WorldTour-klassieker
Redactie
| 5 reacties

Remco Evenepoel rijdt met de Clasica San Sebastian zijn eerste klassieker in de WorldTour

Remco Evenepoel beleeft begin augustus zijn grote vuurdoop in een WorldTour-klassieker
Foto: © photonews

Remco Evenepoel maakt binnen enkele weken zijn grote debuut in een klassieker op WorldTour-niveau. Het toptalent van Deceuninck-Quick.Step staat op 3 augustus aan de start van de Clasica San Sebastian.

Evenepoel is momenteel op stage in het Italiaanse Livigno, waar hij het tweede deel van zijn seizoen voorbereidt. Maar begin augustus rijdt hij in het Baskenland dus San Sebastian. "Een nieuwe stap in zijn ontwikkelingsproces", vertelt teammanager Patrick Lefevere in HLN.

"Hij zal er moeten wedijveren met renners die de Tour in de benen hebben en dus flink gerodeerd zijn. Niet te onderschatten." Als voorbereiding op de Spaanse WorldTour-wedstrijd rijdt de 19-jarige Vlaams Brabander eind juli eerst nog de Adriatica Ionica Race. 

Geen testevent in Tokio

Bondscoach Rik Verbrugghe wilde Evenepoel ook graag meenemen naar het testevent in Tokio op 21 juli, maar dat zag Lefevere niet zitten. "Dat is té veel gedoe voor één koers", klinkt het. "Het is 12 à 13 uur reizen en een tijdsverschil van zeven uur: dan moet je al een week op voorhand naar Japan afzakken om te acclimatiseren", zegt Lefevere.

"In San Sebastián zetten we alles op Julian Alaphilippe", aldus Evenepoel. "Omdat hij de sterkste renner van het peloton is. En er vorig jaar nog won. Mijn taak zal erin bestaan om hem de hele dag in een zetel te zetten. Het wordt een nieuwe en geweldige ervaring. In de hoogst gequoteerde eendagswedstrijd die ik dit seizoen zal gereden hebben. Ik kijk er heel hard naar uit."

Het is nog afwachten welke wedstrijden Evenepoel nog zal rijden. De Ronde van Duitsland (29/8-1/9) staat meer dan waarschijnlijk nog op de agenda, maar héél veel zal hij dit jaar ook niet meer koersen. "Echt uitpuilen zal mijn agenda niet meer doen, aangezien ik al óver het vooropgestelde aantal koersdagen zit", doelt Evenepoel op zijn 50 wedstrijddagen in 2019. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties