Remco Evenepoel benieuwd naar effect van allereerste hoogtestage: "Geen tijd om te treuren, ik bewandel mijn eigen pad"
Redactie
| 0 reacties

Remco Evenepoel is benieuwd hoe hij op eerste hoogtestage ooit zal reageren

Remco Evenepoel benieuwd naar effect van allereerste hoogtestage: "Geen tijd om te treuren, ik bewandel mijn eigen pad"
Foto: © photonews

Terwijl de Belgen het mooie weer maken in de Tour, verblijft toptalent en fenomeen Remco Evenepoel in Italië. In Livigno tracht de youngster te ondervinden wat de effecten van zijn eerste hoogtestage ooit zijn.

"De eerste dagen was het serieus aanpassen en opletten wat ik deed", vertelt Evenepoel in HLN. "Mijn lichaam is het niet gewoon om op grote hoogte te verblijven en te trainen. Dus gaf ik het rustig de tijd om te acclimatiseren. Ik had het gevoel dat het niet zo vlot liep. Niet abnormaal, natuurlijk. Twee intensieve tochten later ben ik er volledig door. Zondag was een rustdag. Die doet extra deugd. Ik voel me heel goed nu."

Blokken van 3 dagen

Evenepoel verblijft 2 weken in Livigno en reist dan door naar de Adriatico Ionica Race, zijn eerste koers sinds het BK. "We werken in blokken van 3 dagen, waarbij we telkens de nadruk leggen op een specifiek trainingsaspect. Daarna volgt telkens een rustdag. Die kan je goed gebruiken, want de trainingen zijn een stuk intensiever. Je hartslag ligt veel hoger. Benieuwd straks naar het effect van mijn allereerste hoogtestage ooit."

De 19-jarige renner uit Schepdaal volgt de Tour natuurlijk ook, maar popelt tegelijk niet om er al bij te zijn. "Neen. Omdat ik goed besef dat dat te vroeg is. Het motiveert en inspireert. Maar in deze fase van mijn carrière bewandel ik mijn eigen pad, streef ik mijn eigen doelen na", lacht Evenepoel. "Ik heb geen tijd om te treuren over het feit dat ik nu niet in Frankrijk ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties