Tom Boonen ziet duidelijke trend zich doorzetten: "In verleden nooit mogen klagen, maar er zijn fantastische tijden op komst"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Tom Boonen ziet een hele sterke en nieuwe generatie Belgen zich ontwikkelen

Tom Boonen ziet duidelijke trend zich doorzetten: "In verleden nooit mogen klagen, maar er zijn fantastische tijden op komst"
Foto: © photonews

De Belgen kleuren deze Ronde van Frankrijk voorlopig. Dat is een understatement. Tom Boonen geniet met volle teugen van de prestaties van onze landgenoten in de Tour en ziet een duidelijke trend zich doorzetten bij de jeugd.

Een hele rist podiumplaatsen en overwinningen met Teuns en De Gendt. "Mijn sympathie voor Dylan is bekend, ik houd van de renner én zijn stijl", opent Boonen in HLN. "Teuns lost mijn verwachtingen volledig in. De klasseflitsen die hij in het verleden al toonde, etaleert hij nu ook in de Tour. En Thomas is in dit soort werk de meest veilige Belgische belegging die je jezelf kan dromen. Die tovert altijd wel een paar straffe truken uit zijn hoge hoed."

Twee ritzeges inmiddels

Het is nog voor de rustdag één van de meest succesvolle Tours van de Belgen de afgelopen jaren. "Zo komen we na negen dagen al uit op twee ritzeges. Dat is van Gert Steegmans en ik in 2007 geleden. Het toont aan hoe moeilijk winnen het is in de Tour. Vraag maar aan Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, de top twee in België."

"Ook zij kwamen voorlopig niet verder dan één respectievelijk twee individuele successen", zegt Boonen. "Als je niet tot het beperkte kransje van twee, drie topspurters van je generatie behoort, ben je al in een flink aantal etappes kansloos. Wij, Belgen, mikken dan op de zogenaamde overgangsritten op heuvelachtig terrein of in het middengebergte. Maar daar botsen we té frequent op net iets betere klimmers."

'Talent komt bovendrijven'

"En toch. Er beweegt iets. Talent komt bovendrijven, een duidelijke trend zet zich door. De jongens die enkele jaren geleden met adelbrieven overkwamen van de U23, komen tot volle wasdom. We hebben in het verleden nooit echt mogen klagen in België, maar nu vormt zich wel een nieuwe, ijzersterke generatie", aldus de voormalige sprinter. 

"Waar iemand als Wout van Aert naadloos bij aansluit en Remco Evenepoel de gegronde hoop wekt dat we straks ook opnieuw meedoen voor het klassement. Fantastische tijden zijn op komst!", besluit Boonen, die in de komende weken nog iets van Teuns en Van Aert verwacht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties