30-jarige klimmer van Wanty-Gobert houdt het na dit seizoen voor bekeken
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Marco Minnaard (Wanty-Gobert) neemt eind 2019 afscheid als profrenner

30-jarige klimmer van Wanty-Gobert houdt het na dit seizoen voor bekeken
Foto: © photonews

De Nederlander Marco Minnaard is aan zijn laatste maanden als profrenner bezig. De 30-jarige klimmer van het Belgische Wanty-Gobert heeft dinsdag zijn afscheid van de wielersport aangekondigd.

Minnaard, in april pas 30 jaar oud geworden, hangt na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. De Nederlandse renner kwam sinds 2014 voor Wanty-Gobert uit en nam twee keer deel aan de Tour. "Na 6 prachtige jaren als profwielrenner bij Wanty-Gobert is het voor mij tijd geworden om mijn andere ambities waar te gaan maken", vertelt Minnaard.

"Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen. Het is daarom voor mij het juiste moment om deze stap te maken, zodat ik nog een aantal jaren met mijn ouders kan samenwerken en veel van hen kan leren", klinkt het. 

"Bijzonder dankbaar"

Zijn mooiste triomf beleefde Minnaard in 2017 toen hij de Rhône-Alpes Isère Tour won. "Ik ben bijzonder dankbaar en trots dat ik deel heb mogen uit maken van Wanty-Gobert en jarenlang met het team heb mogen samenwerken. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren en ik wil iedereen heel erg bedanken voor alle vriendschappen, mooie en bijzondere momenten, goede zorgen en fantastische prestaties"

Minnaard hoopt natuurlijk in schoonheid afscheid te nemen. "Natuurlijk zal ik me de komende maanden nog voor de volle 100% inzetten en hoop ik er samen met het team nog een paar hele mooie maanden van te maken en van de wielersport te genieten", besluit de klimmer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties