Belgisch talent blijft Telenet Fidea Lions van Sven Nys tot eind 2021 trouw
Redactie
| 0 reacties

Marthe Truyen blijft Telenet Fidea Lions tot eind 2021 trouw

Belgisch talent blijft Telenet Fidea Lions van Sven Nys tot eind 2021 trouw
Foto: © photonews

Contractverlenging bij de veldritploeg van Sven Nys. Belofte Marthe Truyen heeft haar contract tot eind 2021 verlengd. Ze blijft zo tot het einde van haar beloftenperiode bij de Telenet Fidea Lions.

Truyen pakte in januari nog zilver op het BK voor U23. Op het WK in Bogense reed de tweedejaarsbelofte naar een 14e plek. De studente industrieel ingenieur ziet die prestaties beloond worden in de vorm van een nieuwe verbintenis, waardoor ze tot 2021 bij het team van Sven Nys vastligt. 

Zondag eindigde Truyen nog knap op het podium in de GP Sofie Goos. Als beloning mag ze in de kleuren van de nationale ploeg meedoen in de BeNe Ladies Tour. 

Mentale rust

Het Belgische talent is alvast blij met haar nieuwe contract. "Telenet Fidea Lions is de veldritploeg waar ik me op de meest ideale manier kan ontwikkelen als renster. De structuur zit heel goed en alles wordt foutloos geregeld. Ik voel me heel goed bij ploegmaats Ellen en Fleur. Ik kan me op dit moment geen betere ploeg voorstellen. Deze contractverlenging geeft mentale rust in aanloop naar het veldritseizoen.

Truyen haar main goal ligt in het veld, maar ook op de weg wil ze zich laten zien. "Dat lukte al aardig met mijn allereerste podiumplek in Antwerpen afgelopen weekend. Donderdag start ik in de BeNe Ladies Tour, een rittenwedstrijd met heel wat internationale toppers aan de start. Ik ben er gezond zenuwachtig voor. Het is vooral een mooie kans om meer ervaring op te doen op een hoog niveau", besluit de Antwerpse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties