De Gendt: "Ik vroeg Alaphilippe om van lichaam te ruilen. Daar zijn de onderhandelingen gestopt"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

thomas De Gendt blikte nog eens terug op zijn ritoverwinning van zaterdag in de Tour de France

De Gendt: "Ik vroeg Alaphilippe om van lichaam te ruilen. Daar zijn de onderhandelingen gestopt"
Foto: © photonews

In zijn column in Het Nieuwsblad blikte Thomas De Gendt nog eens terug op zijn ritoverwinning van zaterdag in de Tour de France. "Julian Alaphilippe kwam mij als enige Fransman feliciteren"

“De Fransen die voor het klassement gaan zijn mij niet komen feliciteren na mijn ritoverwinning. Julian Alaphilippe wél. Maar die overdrijft dan weer. ‘Ik wou dat ik jouw benen had’, zei  de man die dit jaar al elf koersen won waaronder de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl. Ik heb geantwoord: 'Ik wou dat ik zo goed was als jij. We kunnen misschien van lichaam ruilen?' Daar zijn de onderhandelingen gestopt.”

“Met mijn benen was eergisteren en gisteren niet veel aan te vangen. Als je in de Tour een hele dag in de aanval gaat, is dat even belastend als een klassieker rijden. Met een gemiddelde van 45 kilometer per uur was het gisteren weer een rit die erin hakte. Tiesj Benoot zei dat hij echt slecht was. Logisch. Zulke inspanningen doe je niet ongestraft. Van de vijftien renners die zondag in de aanval waren, was er gisteren maar eentje mee in de eerste waaier: Oliver Naesen, maar dat is ‘nen beer’.”

“Waaiers zijn sowieso niks voor mij. In een goeie dag kan ik nog wel één keer van de vierde naar de tweede waaier springen, maar dat was gisteren niet het geval. Ik hoop dat de rustdag zijn werk doet. Dat Thibaut Pinot er niet bij was, verbaast mij niet. Hij zal het zich nu wel beklagen dat hij zaterdag zo met zijn krachten woekerde in de achtervolging op mij om een paar seconden te pakken. Misschien dat hij die percentjes gisteren miste om nog van de tweede naar de eerste waaier te rijden. Nu verloor hij meer dan anderhalve minuut in een van de gemakkelijkste ritten van deze Tour.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties