Duidelijke taal van Tom Boonen, maar Wout Van Aert lijkt ook na superbegin van de Tour niet overstag te gaan
Redactie
| 20 reacties

Wout Van Aert bevestigt nogmaals dat hij niet naar het WK in Yorkshire trekt

Duidelijke taal van Tom Boonen, maar Wout Van Aert lijkt ook na superbegin van de Tour niet overstag te gaan
Foto: © photonews

Duidelijke taal van Tom Boonen in 'HLN' dinsdagochtend: "Wout Van Aert moet onze exclusieve kopman voor het WK worden." Maar ondanks een straf eerste deel van de Tour lijkt Van Aert (opnieuw) niet overstag te gaan.

Van Aert heeft met zijn ritzege indruk gemaakt op ex-sprinter Boonen. "Geen twijfel mogelijk: Van Aert móet onze exclusieve kopman worden op het weg-WK in Yorkshire. Ik zou het zelfs durven combineren met de tijdrit, waarin hij een absolute certitude is. Het hangt natuurlijk van hem af. En van de overtuigingskracht van bondscoach Rik Verbrugghe."

Boonen merkte de laatste jaren op dat we telkens met Van Avermaet en/of Gilbert naar het wereldkampioenschap gingen. "Het is tijd om het roer om te gooien", is Boonen duidelijk. "Om Van Aert alle vertrouwen te schenken en straks als één blok achter hem te staan. Dan denk ik dat we een kandidaat-wereldkampioen in huis hebben."

"Ik moet keuzes maken voor mezelf"

Die uitspraken van Boonen werden op de rustdag natuurlijk voorgelegd aan de uitblinker van het Nederlandse Jumbo-Visma. "Het is al zo vaak terug opgerakeld geweest", reageert Van Aert in Het Nieuwsblad. "Ik begrijp dat iedereen mij overal aan de start wil, zeker na zo’n overwinning als gisteren. Ik begrijp dat het opnieuw een thema is, maar ik moet keuzes maken voor mezelf."

"Kk wil graag crosser blijven. En ik moet ook nog ergens vakantie pakken. Want mensen vergeten soms dat ik ook nog ergens rust moet nemen. Augustus wordt vakantie en dan ga ik rustig opbouwen richting het veldritseizoen." Ergens in oktober zal Van Aert dan opnieuw op de crossfiets te zien zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties