Ook uitblinker Wout Van Aert geeft zijn mening over het gebruik van ketonen
Redactie
| 35 reacties

Wout Van Aert vindt het gebruik van ketonen een non-discussie

Ook uitblinker Wout Van Aert geeft zijn mening over het gebruik van ketonen
Foto: © photonews

Na tien dagen Tour mocht Wout Van Aert dinsdag genieten van een welverdiende rustdag. De renner van Jumbo-Visma blikte nog eens terug op zijn ritzege van maandag en had het ook over het gebruik van ketonen. "Een non-discussie", aldus Van Aert.

Van Aert gaf onder meer Viviani, Ewan, Matthews en Sagan het nakijken. "Ik kreeg heel veel opmerkingen over het gezicht van Viviani", vertelde Van Aert bij VTM. "Ik vond het vrij logisch, want dat doe je toch altijd in de sprint? Maar toen ik de beelden zag, was het toch iets apart", glimlachte Van Aert. "Zijn gezicht sprak boekdelen. Niet dat ik er van geniet, maar het zal me zeker bij blijven."

Ketonen

Bij Jumbo-Visma gaven ze ondertussen al toe dat ze ketonen gebruiken. Ongetwijfeld hét item van de afgelopen dagen in de Tour. "Ik bekijk het ook als een voedingssupplement. Het is een beetje een non-discussie. Er wordt ook niet elke dag gevraagd hoeveel gelletjes we nemen. We koersen op het hoogste niveau en dan is het logisch dat je maximaal probeert te presteren. Ik vind het de discussie niet waard."

Tijdrit

Van Aert heeft er een schitterend eerste deel van de Tour opzitten. Maar het is natuurlijk nog lang niet gedaan. "De tijdrit van vrijdag was voor de Tour sowieso de enige dag waar ik zeker was dat ik mijn eigen kans kon gaan. Daar begin ik wel naar uit te kijken", bekent hij.

"Daarna zullen er nog ritten volgen waar ik Steven (Kruijswijk, red.) zo goed mogelijk zal proberen te helpen. In de sprintetappes hebben we genoeg opties. In een vlakke rit blijft Dylan de kaart die we trekken, maar ook Mike (Teunissen, red.) en ik kunnen een rit winnen. Dat is luxe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties