Opa van Mathieu van der Poel verrast door Wout Van Aert: "Een tijdrit, tot daaraan toe. Maar een sprint?"

Redactie
| 50 reacties
Opa van Mathieu van der Poel verrast door Wout Van Aert: "Een tijdrit, tot daaraan toe. Maar een sprint?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert blijft verrassen. Eerst in de Dauphiné, nu ook in de Tour. Bovendien kreeg hij felicitaties van Raymond Poulidor, de opa van Mathieu van der Poel.

Poulidor gaf de grote veldritrivaal van zijn kleinzoon een welgemeende knuffel na zijn sprintzege in de Tour. De Fransman was dan ook blij voor Van Aert. "Ik ken hem al een tijdje, natuurlijk", klinkt het in HLN. "Ik heb Wout al veel aan het werk gezien. Doorgaans in de modder, soms zelfs in de sneeuw. Dan is dit toch nog wat anders."

'Verrast'

De 'eeuwige tweede' heeft Van Aert al mooie dingen zien doen, maar een overwinning in de Tour na een massapsrint had hij niet zien aankomen. "Een tijdrit, tot daaraan toe. Daarvan wisten we dat hij het kon. Maar een sprint? Ja, ik ben verrast", bekent Poulidor. "Ik had dit niet zien aankomen. Vooral als je ziet wié hij klopt. Dat zijn niet zomaar de eersten de besten, hé."

"Maar ik ben blij. Eerlijk. In het veld zorgt hij altijd voor spektakel samen met Mathieu. Ik hoop dat ze zich daar allebei nog lang zullen amuseren. Laat die jongens gewoon doen wat ze graag doen, zeg ik altijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties