Ploegleider Deceuninck-Quick.Step heeft stiekem ook genoten: "Niemand ziet Wout nog als een 'crosserke'"
Redactie
| 22 reacties

Stijn Steels: "Niemand ziet Wout Van Aert nog als een 'crosserke'"

Ploegleider Deceuninck-Quick.Step heeft stiekem ook genoten: "Niemand ziet Wout nog als een 'crosserke'"
Foto: © photonews

De verwondering bij Elia Viviani was groot toen Wout Van Aert hem maandag een tweede ritzege afsnoepte. Zijn ploegleider en ex-sprinter Tom Steels (Deceuninck-Quick.Step) is onder de indruk. "Wout kan in de toekomst voor groen gaan."

"We waren uiteraard ontgoocheld dat Elia tweede is geworden, maar ik heb toch ook genoten van de zege van Van Aert", bekent ploegleider Tom Steels, zelf ex-ritwinnaar in de Tour, bij Sporza. "Sterk hoe hij de sprint aanging en Elia kon afhouden, die toch ook goed bezig is. Elia vertelde dat hij er eigenlijk voorbij was, maar dat Van Aert nog terugkwam. Het was een gevecht man tegen man."

Steels vindt het straf wat Van Aert presteert in zijn eerste 'La Grande Boucle'. "Het is ook straf dat hij als crosser niet de bagage heeft van een gewone wegwielrenner, maar in zijn eerste Tour meteen een massasprint wint. Hij heeft nu dus al het inzicht om zich te plaatsen in een massasprint, wat niet evident is. Het betekent ook dat hij overschot heeft om zijn fouten te corrigeren."

Het peloton begint de drievoudige wereldkampioen veldrijden te kennen. "Niemand in het peloton ziet Van Aert nog als een 'crosserke'. Hij is een volwaardige wegrenner, met heel wat kwaliteiten. Ook in de klassiekers wordt hij een heel straffe tegenstander. De wielersport leeft van dat soort duels", weet Steels. 

De vergelijking met Tom Boonen blijft bovendien ook niet achterwege. "Hij is ook een machtssprinter, die in de klassiekers zijn mannetje kan staan. Op vlakke aankomsten zullen rassprinters als Groenewegen nog wel sneller zijn, maar in de Tour is na een aantal dagen wedstrijd ook de frisheid belangrijk. Dan kan Van Aert iedereen aan. Ik twijfel er niet aan dat hij in de toekomst voor groen kan gaan. Hij kan net als Sagan en Matthews de lastige parcoursen overleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties