🎥 Stuyven matig beloond voor terugkeer na valpartij: "Sprint al voorbij nog voor ie begonnen was"

Deze keer geen mooie ereplaats voor Stuyven ondanks goede positie

🎥 Stuyven matig beloond voor terugkeer na valpartij: "Sprint al voorbij nog voor ie begonnen was"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven was vastberaden zich opnieuw tussen het sprintersgeweld te smijten. Dat deed hij ook, maar onderweg waren er al een paar hindernissen en in de finale zat het hem ook niet mee. Deze keer was hem dus geen dichte ereplaats gegund.

"Het was weer een nerveuze dag. We zaten goed vooraan", deed Stuyven het verhaal van de etappe. "In het peloton waren er altijd wat scheurtjes. Er was een kleine val. We zaten aan de rechterkant en dat is waar het gebeurde. We lagen allemaal op de grond."

Mijn grootste zorg was om Richie Porte terug te brengen 

Vanaf dan was het achtervolgen geblazen. Niet enkel voor zijn eigen kansen, maar vooral in dienst van de klassementsman van de ploeg. "We slaagden erin terug te keren. De schade lijkt wel mee te vallen. Mijn grootste zorg was om Richie Porte terug te brengen in het peloton. Er was een goede samenwerking tussen ons. Vooraan zaten ze ook niet stil, want de finale was begonnen."

In de sprint draaide het niet erg positief uit, ook al zag het er aanvankelijk veelbelovend uit. "Ik zat in een supergoede positie, zonder er teveel energie aan te besteden. Ik keek uit naar de sprint. Er zat een paar man voor mij die niet opletten bij een bocht. Mijn sprint was voorbij nog voor ie begonnen was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties