België beleeft een topjaar in de Tour... maar het kan nóg mooier worden
Simon Wauters
Simon Wauters
| 3 reacties

Met Wout Van Aert, Jasper Philipsen en Remco Evenepoel ziet de Belgische toekomst er fantastisch uit

België beleeft een topjaar in de Tour... maar het kan nóg mooier worden
Foto: © photonews

De Belgen doen het dit jaar fantastisch in de Tour de France. Maar het zou kunnen dat het in de toekomst nóg mooier wordt voor ons land.

Na tien ritten in de Tour hebben we al drie Belgische ritzeges mogen vieren. Daar is de zege van Wout Van Aert in de ploegentijdrit nog niet eens bijgerekend. Daarnaast reden Greg Van Avermaet en Van Aert een tijdje rond in respectievelijk de bolletjes en de witte trui. Tim Wellens is momenteel leider in het bergklassement.

Wat een weelde. Maar ook de toekomst oogt erg mooi. Van Aert is nog maar 24 en ontdekt de laatste maanden pas dat hij geen modder nodig heeft om te presteren.

In deze Tour valt ook Jasper Philipsen op. Pas in maart 21 geworden en al goed voor een vijfde en zesde plaats in deze Tour. Hoewel hij eigenlijk de gangmaker van  Alexander Kristoff is. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, mag je hem eigenlijk al opschrijven voor ritoverwinningen de volgende jaren.

De voornaamste reden waarom er zo weinig gepraat en geschreven wordt over Philipsen, is omdat België een nóg groter talent op twee wielen heeft rondrijden.

Remco Evenepoel is nog twee jaar jonger: negentien. Hij begon zogezegd zonder verwachtingen aan zijn eerste profjaar, maar maakte meteen indruk in onder meer de Ronde van San Juan, de Ronde van België en de Hammer Series.

Evenepoel is dé Belgische tourhoop. Volgend jaar rijdt hij de Ronde van Frankrijk nog niet, maar in 2021 verwachten we hem er wel.

Als alles goed gaat doen de Belgen vanaf dan mee op alle terreinen én voor alle klassementen. De weg naar het podium in Parijs in 2021 en de daaropvolgende jaren is nog heel erg lang. Maar deze jonge toppers zijn alleszins op de goede weg. Hopelijk kunnen er in hun zog nog meer (jonge) Belgen zich ontwikkelen.

Deze Tour verloopt al schitterend voor de Belgen. Maar ook de toekomst oogt rooskleurig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties