Belgisch sprinttalent komt nog eens terug op 'akkefietje' met Peter Sagan: "Ga voor niemand uit de weg in laatste kilometers"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jasper Philipsen gaat voor niemand uit de weg in de sprint, ook niet voor Peter Sagan

Belgisch sprinttalent komt nog eens terug op 'akkefietje' met Peter Sagan: "Ga voor niemand uit de weg in laatste kilometers"
Foto: © photonews

Net als Wout Van Aert is Jasper Philipsen aan zijn eerste Tour ooit bezig. Enige verschil is wel dat de 'nieuwe Tom Boonen', zoals hij wel eens genoemd wordt, vier jaar jonger is dan Van Aert. Maar daarom staat hij zeker niet minder zijn mannetje.

De jonge Philipsen, amper 21 nog maar, had het in de openingsweek al eens met niemand minder dan Peter Sagan aan de stok tijdens een sprint. Echt koosjes ging het er niet aan toe in de strijd voor het achterwiel van Viviani. "Ik had in die ene sprint niet de tijd om links of rechts te kijken met wie ik precies bezig was", komt hij daarop terug in Het Nieuwsblad.

"De laatste kilometers ga ik voor niemand uit de weg", is het jonge sprintgeweld van UAE Emirates duidelijk. "Sagan - voor wie ik heel veel respect heb - kwam het me wel zeggen in de rit naar La Planche des Belles Filles. Hij was heel beleefd, maar zei dat hij voor niemand in de Tour 'zijn' wiel afstaat en dat de belangen voor hem te hoog zijn."

"Ik zei hem dat het niet de bedoeling was. Het was zeker niet zo dat hij met het vingertje kwam wijzen", zegt Philipsen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties