Bijzondere ontwikkeling in elfde etappe: strijd voor het groen lijkt al definitief beslist

Sagan mag op beide oren slapen nadat Matthews strijd voor het groen opgeeft

Bijzondere ontwikkeling in elfde etappe: strijd voor het groen lijkt al definitief beslist
Foto: © photonews

Niet verwonderlijk dat er een ferme lach af kan bij Peter Sagan. Het moet al raar lopen als hij in Parijs niet als winnaar van het puntenklassement op het podium staat. Hij was vooraf natuurlijk opnieuw de grote favoriet voor het groen. Maar na elf ritten op rozen zitten, is wel erg vroeg.

De Slovaak van Bora-Hansgrohe stond er overigens al langer uitstekend voor, maar na de elfde etappe is de kans wel heel groot geworden dat hij het groen mee naar huis neemt. De reden daarvoor is, dat zijn naaste belager geen interesse meer lijkt te tonen in het groen. Michael Matthews deed niet mee bij de tussensprint en in de massasprint trok zijn ploeg Sunweb de kaart Cees Bol.

HOPELOZE ZAAK

Een verklaring hiervoor is dat Matthews besloten heeft dat het een hopeloze zaak is. Ongelijk kunnen we hem daar niet in geven, gezien zijn achterstand. Maar in de Tour moet je altijd blijven hopen. In 2017 kreeg hij ook plots het groen in de schoot geworpen nadat Sagan uit de Tour werd gezet, maar was het wel zijn verdienste dat hij 'best of the rest' was en dat hij was blijven doorzetten.

Niets van dat dus deze keer. Als het niet is dat Matthews het niet langer het vechten waard is, kan het ook gewoon zijn dat de Australiër niet goed is of ziek is geworden. In beide gevallen heeft Peter Sagan gewonnen spel. Hij heeft nu een voorsprong van 73 punten op Viviani en 84 punten op Colbrelli. Die zijn allebei over Matthews gesprongen, doordat die laatste zich niet mengde in de sprints.

LASTIGSTE KLANT AL KEER OP KEER GEKLOPT

Maar voor Viviani is het praktisch onmogelijk die kloof nog te overbruggen. Veel kansen voor de pure sprinters zijn er niet meer en bergop zal het ook niet gebeuren. Colbrelli wordt misschien nog de lastigste klant, maar slaagde er in nog een enkele sprint aan de aankomst in om Sagan voor te blijven. Veilig Parijs halen gaat voor die laatste de grootste uitdaging worden op weg naar zijn zevende groene trui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties