Brailsford merkt groot verschil op met de Tour van de voorbije jaren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Opvolger van Team Sky kan zowaar echt genieten in de Tour

Brailsford merkt groot verschil op met de Tour van de voorbije jaren
Foto: © photonews

Voorlopig zitten ze bij Team Ineos op schema met een tweede plaats voor Thomas en een derde plek voor Bernal. Maar nog opvallender: het gaat er ook ontspannen aan toe, de Ineos-troepen amuseren zich in de Tour. Dat was ten tijde van Sky toch wel iets anders.

Toen werd de ploeg bij momenten weggehoond en dat ligt nu wel eventjes anders. "Dit is 'by far' de meest positieve benadering sinds we in 2010 in het wielrennen terechtkwamen. We genieten er van", zegt sterke man Dave Brailsford in Het Laatste Nieuws. "Wat een verschil met vorig jaar. En nu kunnen we natuurlijk uitgebreid gaan speculeren over hoe dat precies komt."

Brailsford doet zelf alvast een dappere poging om een verklaring te vinden. Hij zoekt die niet meteen bij de afwezigheid van Froome, wel bij de uitstraling van het team. "We zijn een nieuwe ploeg. Ineos is een totaal andere organisatie dan Sky. Met een totaal andere cultuur en filosofie."

Het maakt het allemaal zoveel aangenamer 

Dave Brailsford

Wat wil zeggen: veel minder arrogantie. "We belichamen dat. In plaats van blind verder te doen, deden we aan zelfreflectie. Stelden we onszelf in vraag. Dit is het resultaat." Wat er ook van zij, ze zijn er bij Ineos hartstikke blij mee. "Het maakt het allemaal zoveel aangenamer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties