Bruyneel verandert van gedacht over zijn favoriet voor Tourwinst en rakelt verleden nog eens op

Johan Bruyneel tipt nu Geraint Thomas voor Tourwinst

Bruyneel verandert van gedacht over zijn favoriet voor Tourwinst en rakelt verleden nog eens op

Johan Bruyneel krijgt veel goede reacties op zijn inbreng in de podcast van Lance Armstrong en ook in andere interviews komt de Belgische ploegleider van weleer uitgebreid aan bod. Dan gaat het onvermijdelijk ook vaak over het verleden. Voorts heeft Bruyneel het graag over het huidige wielrennen.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws gaat Bruyneel nog eens in op de uitgedeelde straffen voor dopinggebruik. "Armstrong, Basso en Ullrich hebben alle drie hetzelfde gedaan. Hoe kan het dan dat Lance levenslang geschorst is en dat Basso na een schorsing van twee jaar is teruggekeerd."

Armstrong en Bruyneel lijken vooral afgestraft voor hun arrogantie. "Als ik daar nu op terugkijk, dan denk ik: wat was ik voor een klootzak. Ik zat in een roes van succes. Ik heb me daarin laten meeslepen. Ik voelde me onaantastbaar." Opvallend is dat renners van Bruyneel niet betrapt werden zolang ze bij hem aan boord bleven. "Natuurlijk was het goed georganiseerd. We hadden het probleem onder controle."

Ik vrees dat Bernal zal moeten helpen 

Maar de technische kant van de koers van nu, daar praat Bruyneel het liefst over. En over wie de Tour gaat winnen. "Ik dacht eerst Bernal, nu zeg ik Geraint Thomas. Zoals de Ronde van Frankrijk nu verloopt, zal de laatste week doorslaggevend zijn. Daar zou Bernal frisheid kunnen missen tegenover Thomas. Verder is Ineos niet zo sterk. Ik vrees, als er maar twee man meer zou overschieten, dat Bernal zal moeten helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties