Caleb Ewan maakt droom waar en geeft één ploegmaat in het bijzonder enorm compliment
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Ewan dankt Kluge om hem van achteruit helemaal terug te brengen

Caleb Ewan maakt droom waar en geeft één ploegmaat in het bijzonder enorm compliment
Foto: © photonews

Hij heeft er even moeten op wachten, maar na de elfde etappe heeft Caleb Ewan dan toch zijn ritzege beet in de Tour. Een grote droom die werkelijkheid werd voor de Australische spurter. Met Roger Kluge heeft één van zijn ploegmaats ook wel een groot aandeel in zijn succes.

De ontlading was enorm bij Ewan. "Ik kan het niet geloven, om eerlijk te zijn. Ik was er in de vier vorige sprints al zo dichtbij. Het team heeft nooit het vertrouwen in mij verloren en ik verloor het vertrouwen niet in mijn sprint. Ik wist dat als alle puzzelstukjes in mekaar vielen, ik de snelste kon zijn. Dat heb ik laten zien."

Er waren nochtans uitdagingen genoeg onderweg. Een valpartij leek roet in het eten te gooien. "Op tien kilometer van de aankomst zat ik vast achter Jasper De Buyst, die ten val kwam. Ik zat helemaal achteraan het peloton. Roger Kluge heeft me van achteraan naar het wiel van Groenewegen gebracht in de slotkilometers. Ik had een beetje tijd om te recupereren. Gelukkig had ik nog de benen."

Het leek zo veraf 

Winnen op het allerhoogste niveau, het is zowat de grootste wens van Ewan als wielrenner. "In geen enkele koers heb ik meer op de overwinning gehoopt dan in de Tour. Het leek zo veraf om naar te kijken vanuit Australië. Om dan hier te winnen, is echt een droom die uitkomt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties