Enric Mas is realistisch over korte termijn en leeft mee met Froome

Enric Mas is realistisch over korte termijn en leeft mee met Froome
Foto: © photonews

Terwijl heel de wereld zich afvraagt hoe ver gele trui Julian Alaphilippe kan geraken in het klassement in Parijs, is ook Enric Mas feilloos door de eerste anderhalve week gekomen. Binnenkort is de Spanjaard aan zet. Tot dusver gaat alles goed, maar Mas is vooral in de Tour om te leren.

Met een voorlopige zesde plaats posteert de tweede uit de Vuelta van vorig jaar zich zonder veel moeite voorlopig op de voorste rijen. "Ik beschikte over de beste ploeg ter wereld voor die eerste Tourhelft", verklapt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ze hield me de hele tijd 'safe'."

TOURWINST IS KINDERDROOM

Het volledige jaar van Mas staat zowat in het teken van de Tour. "Alles wat ik deed, was ondergeschikt aan de Tour. Het was een kinderdroom om hem ooit te kunnen rijden. Het blijft een kinderdroom om hem ooit te winnen." Kan dat dit jaar al? "Ik ben pas 24. Alles is nieuw voor me. Tuurlijk zal ik Thomas en Bernal proberen te volgen. Maar dit is in de eerste plaats een leer-Tour. Liever houd ik de druk wat af."

Het is nochtans een mooie gelegenheid door de afwezigheid van enkele andere klassementsmannen. "In Zwitserland maakten we ons de bedenking dat ik na het uitvallen van Froome alvast een rang in de hiërarchie zou kunnen opschuiven. Grapje, hoor. Want ik voel echt wel mee met Chris."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties