Nummertje van De Gendt blijft hét hoogtepunt tot dusver: "Een wereldprestatie"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Hilaire Van der Schueren vindt overwinning van De Gendt een wereldprestatie

Nummertje van De Gendt blijft hét hoogtepunt tot dusver: "Een wereldprestatie"
Foto: © photonews

Het is al een hele mooie Tour geweest qua wedstrijdverloop en de Belgen hebben het in jaren niet zo goed gedaan. Helemaal bovenaan aan het reeksje topmomenten staat toch nog altijd de overwinning van Thomas De Gendt. Daar waren de gasten in 'Vive le Vélo' het over eens.

Hilaire Van der Schueren kent De Gendt maar al te goed. Hij had hem nog in de ploeg bij Vacansoleil. "Dat is de man die zijn fietske pakt, zes à zeven uur gaat trainen en naar zijn wattage kijkt en zegt: als ik zoveel duw, laat ze maar proberen mij terug te pakken als ik een voorsprong heb van een minuut. Dan moet je eens proberen om achteraan zoveel meer te duwen."

Vooral hoe hij in de slotfase standhield, roept bewondering op. "Het verschil was vijftien seconden, maar vijf kilometer verderop was het vijfentwintig seconden. Een wereldprestatie." Daar was Sven Nys het mee eens. "Dit is van het meest indrukwekkende wat ik al heb gezien."

MOEILIJK ONDER WOORDEN TE BRENGEN

De tentoon gespreide aanvalslust en het hele verloop van die rit spreekt tot de verbeelding. "Hij vertrekt van kilometer nul, hij houdt heel die kopgroep in bedwang en speelt daarmee. Hij laat ze meerijden tot het licht uitgaat en houdt dan Alaphilippe af in de finale. Dat is heel moeilijk onder woorden te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties