Nys denkt dat we sterkste Van Aert in het veld al gezien hebben

Nys voorspelt dat Van Aert prestaties vanop de weg in het veld zal voelen

Nys denkt dat we sterkste Van Aert in het veld al gezien hebben
Foto: © photonews

De fenomenale prestaties van Wout van Aert op de weg laten het beste verhopen voor de toekomst. En wie weet is dit ook een springplank naar nog eens een uitmuntend seizoen in het veld. Sven Nys daarentegen meent dat Van Aert in het veld niet meer zal verbeteren.

Nys had iets uit te leggen in Vive le Vélo. Hij had eerder immers gezegd dat hij Van Aert niet als sprinter ziet. Maar dan won die laatste een massaspurt in de Tour... "Er moeten een aantal dingen kloppen. Hij wint die sprint op de macht na een zware koers. Hij kan die maximale snelheid heel lang aanhouden. Daar is hij uniek in."

NOG BETER DAN IN VOORJAAR

De mentale kracht die de renner van Jumbo-Visma uitstraalt, is bovendien enorm. "Van Aert werkt keihard en heeft het karakter van een winnaar. Het is mentaal een loodzwaar veldritseizoen geweest met ploegproblemen en de sterkere Mathieu van der Poel. Hij draait de knop om, is heel goed in het voorjaar, waarna hij voor het eerst op hoogtestage trekt. Nu is hij nog beter dan in het voorjaar."

Wat belooft dat eigenlijk voor zijn volgende veldritseizoen? "De sterkste Van Aert in het veld hebben we wel gezien, denk ik. Beter zal hij volgens mij niet meer worden. Ik wil geen kritiek geven op Van Aert als crosser, maar ik denk dat wat hij nu presteert ook een invloed zal hebben op het veldritseizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties