OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step stelt met Italiaans toptalent eerste aanwinst van 2020 voor
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties

Deceuninck-Quick.Step geeft jonge Italiaan Andrea Bagioli een profcontract

OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step stelt met Italiaans toptalent eerste aanwinst van 2020 voor
Foto: © photonews

De eerste officiële transfer van Deceuninck-Quick.Step is een feit. De 20-jarige Italiaan Andrea Bagioli maakt volgend seizoen zijn debuut bij de profs. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.

Transfers mogen pas op 1 augustus bekendgemaakt worden, dus is Bagioli officieel pas de 'eerste' aanwinst van Deceuninck-Quick.Step. De 20-jarige belofte maakte dit seizoen al indruk met twee ritzeges en eindwinst in de Ronde van de Isard. Bagioli staat vooral bekend als een klimtalent. 

Het toptalent is dan ook in de wolken met zijn eerste profcontract. "Dit is een droom die uitkomt", vertelt Bagioli. "Het was altijd mijn doel om een profrenner te worden. Fantastisch om deel te mogen uitmaken van The Wolfpack. Ik ben enorm gemotiveerd voor mijn debuut bij de profs en ik zal proberen het vertrouwen van Patrick Lefevere niet te beschamen."

Lefevere zet dus (alweer) in op de jeugd. "We volgen Andrea al een tijdje. Zijn resultaten als klimmer zijn dan ook erg knap", aldus de teammanager. "We proberen altijd jonge talenten een kans te geven. We geloven in hem, maar nog belangrijker: we geven talenten de perfecte begeleiding om zich verder te ontwikkelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties