Sergeant acht Tour van Lotto al geslaagd en omschrijft zijn topsprinter

Marc Sergeant in de wolken met ritzege van Caleb Ewan

Sergeant acht Tour van Lotto al geslaagd en omschrijft zijn topsprinter
Foto: © photonews

Was er in het begin van de Tour hier en daar nog een kritische noot te bespeuren, dan is die nu helemaal weg. Meer dan terecht, want Soudal Lotto is gewoon aan een sterke Tour bezig. Met nu ook ritwinst voor Ewan. Marc Sergeant wrijft zich alvast in de handen.

Een geslaagde Tour voor Soudal Lotto, nu al? "Dat is het minste wat je kan zeggen. We wilden éénmaal winnen in de sprint en éénmaal met een aanvaller. Dat is al gelukt aan rit elf", merkt Sergeant op bij Sporza. "Ook Ewan heeft de verwachtingen ingelost. "Hij zat altijd in de mix voor de top drie. Hij kwam al eens zeven centimeter te kort. Nu heeft hij misschien 7 cm over. Maar het maakt niet uit, de winst is binnen."

Nadat het al een paar keer net niet was, toonde de Australiër vooral zelfkritisch. Deze keer liep het wel zoals gewenst. "Hij geeft niet gemakkelijk iemand anders in de ploeg de schuld. Op zich vind ik dat wel mooi. Ze kwamen eraan in een razende vaart. Vrij gevaarlijk, vond ik. Maar hij heeft geen schrik en gooit zich er tussen."

RUSTIG PERSOON

Het is bovendien niet iemand die zich dikwijls druk maakt en blijft steeds positief. "Hij is heel rustig als persoon. Geen typische sprinter. Erover spreken bij een nederlaag doet hij dit gemakkelijk, maar hij gooit niet met dingen ofzo. Dat typeert hem een beetje. Hij wordt ook niet ongeduldig. Voor hem is dit schitterend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties