Soudal Lotto heeft tweede ritwinst binnen na spannend duel

Caleb Ewan houdt Dylan Groenewegen nipt af in Toulouse

Soudal Lotto heeft tweede ritwinst binnen na spannend duel
Foto: © photonews

De elfde etappe in de Tour mondde uit in een vooraf aangekondigde massasprint. Een groepje van vier man kon het peloton niet afhouden. Toch spurten in Toulouse. De drie rapste mannen bezetten de top drie. Op de meet volgde de verlossing voor Caleb Ewan. Soudal Lotto mocht voor de tweede keer vieren.

Een dag na de rustdag hadden velen geen zin om er van bij de start in Albi tegenaan te gaan. Het bood voor een viertal een opportuniteit om er zorgeloos vanonder te muizen. Het Cofidis-duo Perez en Rossetto was erbij. Ook Calmejane, de man uit de regio, reed mee voorop en Aimé De Gendt was de vertegenwoordiger van Wanty-Gobert.

Zo was het wedstrijdbeeld meteen gevormd en dat werd pas door mekaar geschud door een val op ruim dertig kilometer van de meet. Terpstra moest opgeven en ook Stuyven, Quintana en Porte werden opgehouden. Die laatste drie kregen zo plots tegen een achterstand van een half minuutje aan ten opzichte van het eerste peloton.

DE GENDT DE STERKSTE VLUCHTER

Ze slaagden er toch in om opnieuw aan te sluiten. Bij andere slachtoffers als Ciccone en Nizzolo zakte de moed wel in de schoenen. Zij reden op minuten binnen in een groepje verderop. Vooraan was er nog het spel vanwege de strijdlust en De Gendt zette zijn aanval door. Rossetto deed zijn beklag over de motor, maar onze landgenoot was in elk geval alleen weg.

De voorbereiding op de slotkilometers verliepen niet ideaal voor Soudal Lotto, want gangmaker De Buyst werd in een gracht geduwd door een renner van CCC. De Buyst haaste zich om weer terug te keren en nog een rol van betekenis te spelen van Ewan.

DUEL TUSSEN EWAN EN GROENEWEGEN

Een ultieme inspanning van Van Aert was de doodsteek voor De Gendt. Teunissen trok de spurt aan en zijn kopman Groenewegen nam ook al van ver over. Ewan overvleugelde hem in eerste instantie vlotjes, Groenewegen perste er nog alles uit met zijn eindjump, maar de tweede overwinning voor Soudal Lotto was desalniettemin binnen. Viviani werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties