Tom Steels buigt zich over het potentieel van Alaphilippe als klassementsrenner: "Dan wordt hij zot"

Steels denkt dat Alaphilippe te offensief koerst om klassementsman te zijn

Tom Steels buigt zich over het potentieel van Alaphilippe als klassementsrenner: "Dan wordt hij zot"
Foto: © photonews

Kan Julian Alaphilippe strijden voor de eindzege in de Ronde van Frankrijk? Neen, zo zegt hij zelf. Dit jaar toch zeker niet. Ooit misschien wel. Maar zit er een klassementsman in de Fransman? Ook Stom Steels vraagt het zich af en heeft toch een paar bedenkingen.

Dit jaar gaat Alaphilippe de Tour in elk geval niet winnen, zo onderschrijft Steels ook. "Omdat Julian zich niet heeft voorbereid op een gevecht van drie weken", verklaart de sportdirecteur van Deceuninck-Quick.Step in HLN. "Hij heeft wel veel verkenningen en zo gedaan, maar wie een rol wil spelen als klassementsrenner, moet daar specifiek voor trainen. Dan moet je veel meer op uithouding werken."

ENORM RECUPERATIEVERMOGEN

Het is niet zo simpel om van ééndagsrenner plots naar een klassementsrenner te gaan. "Julian is van nature een ééndagscoureur. Die omschakeling zou veel tijd vragen. En als ze mislukt, ben je veel mooie jaren kwijt." De intrinsieke kwaliteit is wel aanwezig, zo meent Steels. "Alaphilippe is een enorm talent, hij herstelt en recupereert sneller dan een ander."

Maar ook de persoonlijkheid speelt mee. Het beredeneerde van een Tourwinnaar heeft de veelwinnaar van Deceuninck-Quick.Step niet meteen. "De vraag is of Julian drie weken defensief kan koersen? Kan hij drie weken lang energie sparen? Klassementsrenners zijn een speciaal ras. IJzig kalme mannen, met veel interne rust."

AMPER STILZITTEN IN DE BUS

Niet meteen een beeld dat strookt met de huidige geletruidrager. "Alaphilippe kan amper vijf minuten stilzitten in de bus, laat staan dat hij 21 dagen moet volgen in het peloton. Dan wordt hij zot. Als je hem in een keurslijf steekt, gaat hij zijn plezier in het koersen verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties