'Warmbloedige vrouwen' houden Peter Sagan van naTour-criterium in Aalst

Peter Sagan rijdt dit jaar het criterium in Aalst niet

'Warmbloedige vrouwen' houden Peter Sagan van naTour-criterium in Aalst
Foto: © photonews

Peter Sagan is opnieuw naarstig bezig met groene truien te verzamelen en zou dan ook een mooie naam zijn voor de startlijst van het naTour-criterium in Aalst. De Slovaak zakt dit jaar echter niet af naar de Ajuinenstad en dat zou te maken hebben met een incident van vorig jaar.

Organisator Renno Roelandt verschaft een woordje uitleg bij TV Oost Nieuws. "Onmiddellijk na de podiumceremonie hebben we Sagan met veel moeite kunnen overtuigen om zich te laten bewonderen in de VIP-ruimte. Op een zeker podium zijn daar een reeks warmbloedige vrouwen dat podium opgesprongen. We hebben hem moeten afvoeren via een achterpoortje."

GEEN WERELDDRAMA

Sagan was er niet bepaald mee opgezet. Het incident lijkt dan ook aan de basis te liggen van zijn beslissing om Aalst dit jaar niet aan te doen. "Uitermate gelukkig was die jongen niet. Ik vermoed dat hij niet meer wil komen. Hij was zo aangeslagen. Nu, Sagan is al enkele keren naar Aalst gekomen. Een werelddrama is dat dus niet."

Ook zonder de drager van de puntentrui wordt er werk gemaakt van een mooi deelnemersveld. Thomas De Gendt en Remco Evenepoel hebben reeds toegezegd, net als Belgisch kampioen Tim Merlier. Voorts wordt er ook nog onderhandeld met Wout van Aert en hoopt de organisatie ook de Tourwinnaar nog naar Aalst te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties