Cofidis-renner Stéphane Rossetto snoeihard voor Belg na 11e rit: "Het hangt mijn keel uit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties

Stéphane Rossetto snoeihard voor Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) na 11e etappe in de Tour

Cofidis-renner Stéphane Rossetto snoeihard voor Belg na 11e rit: "Het hangt mijn keel uit"
Foto: © photonews

De vlucht van de dag in de 11e etappe bestond uit onze landgenoot Aimé De Gendt en drie Fransen. Maar Cofidis-renner Stéphane Rossetto had het duidelijk niet begrepen op de Belg van Wanty-Gobert.

Op goed 10 kilometer van de streep probeerde Aimé De Gendt - niet te verwarren met Thomas De Gendt - het nog met een ultieme solo, waardoor hij de prijs van de strijdlust kreeg na afloop. Rossetto gaf hem tijdens de aanval een wegwerpgebaar en was ook na de etappe nog furieus in gesprek met France 2. 

"Ik heb het weer geprobeerd en ooit zal het wel een keertje lukken", vertelde de eeuwige aanvaller. "Maar dan moet iedereen in zo'n vlucht loyaal zijn. Perez en Calmejane waren dat, maar dan was er die Belg. We hadden afgesproken om op een bepaald moment te versnellen, maar hij bleef even snel rijden. En dan versnelt hij in zijn zoektocht naar de prijs voor de strijdlust. Dat hangt mij de keel uit."

'Waardeloos'

Rossetto vond het dus niet kunnen dat De Gendt absoluut de strijdlust wilde wegkapen. "Met zulke gasten schop je het nooit tot het einde. Je moet een team vormen. Hij gaat voor de strijdlust. Dat is mooi, maar dat is toch niet het doel? We zouden het misschien niet tot het einde geschopt hebben, maar als je nog zo aanvalt, dan is dat het teken dat je niet voluit bent gegaan."

"Anthony en Lilian waren niet goed, maar hebben alles gegeven. Ik ben correct geweest, maar die Belg heeft niet alles gegeven. Aan de finish bedankte hij ons zelfs niet. Dat is waardeloos", besloot de Cofidis-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties