Gele Alaphilippe weet wat te verwachten van de tijdrit: "Ik wil me nog meer pijn doen dan anders"

Gele Alaphilippe weet wat te verwachten van de tijdrit: "Ik wil me nog meer pijn doen dan anders"
Foto: © photonews

Op tijd gegeten en gedronken, steeds in de voorste gelederen van het peloton te zien: het was weer een perfecte dag voor Julian Alaphilippe. Kan hij ook de individuele tijdrit van en naar Pau overleven als leider? Hij gaat zich alleszins volledig smijten.

In de rit van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre kwam zijn leiderspositie nooit in het gedrang. "Het is niet dat het er rustig aan toe ging, maar het is wel goed gegaan. Het is ongelooflijk dat ik als laatste en in het geel mag vertrekken. Wat er ook gebeurt, dat wordt een bijzonder en speciaal moment voor mij. Ik had er natuurlijk wel goesting in om in het geel te blijven staan."

Het is een uitdagende en technische tijdrit 

In de dertiende etappe komt hij in principe niet voor verrassingen te staan. "Ik heb de tijdrit verkend. Het is een mooi parcours. We rijden over mooie wegen. Het gaat zeker niet gemakkelijk zijn. Het is een uitdagende en technische tijdrit."

Alaphilippe begint er aan met slechts één iets in het achterhoofd: zo diep gaan dat hij in het geel kan blijven. "Ik wil me nog meer pijn doen dan anders. Ik heb daar een extra reden voor met die trui om mijn schouders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties