"Ik hoop dat Philipsen zich in de toekomst gaat concentreren op de sprints en niet voor de klassiekers gaat"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Sven Nys vindt het een verstandige keuze van UAE Emirates om Jasper Philipsen te sparen

"Ik hoop dat Philipsen zich in de toekomst gaat concentreren op de sprints en niet voor de klassiekers gaat"
Foto: © photonews

Jasper Philipsen heeft meer dan behoorlijk zijn streng getrokken in zijn allereerste Tour de France. Het jonge sprintgeweld komt donderdag wel niet meer aan de start. Sven Nys ziet het alvast rooskleurig: "We hebben een toekomstig ritwinnaar in de Tour gezien."

Bij UAE Emirates willen ze Philipsen niet opbranden en wordt hij dus gespaard van de Alpen- en Pyreneeëncols. Al liet de sprinter zich af en toe opmerken met enkele ereplaatsen én als lead-out van kopman Alexander Kristoff. 

'Verstandige keuze'

Philipsen is nog maar 21 jaar, maar beleefde wel al zijn vuurdoop in de Tour. "De zwaarte van de Ronde van Frankrijk gaat nu beginnen", begrijpt Sven Nys de keuze van de ploeg in Vivé le Vélo. "Het was ook zo aangekondigd. Ik denk dat hij de keuze heeft gemaakt om niet meer van start te gaan. Dat wordt misschien iets voor de komende jaren."

"Hij heeft een heel mooie ronde gereden. We hebben een toekomstig winnaar gezien van de spurt in de Ronde van Frankrijk", aldus Nys

Sprint > klassiekers

Ook Stijn Steels (Roompot-Charles) snapt de keuze van de ploeg. "Ik hoop dat hij zich in de toekomst gaat concentreren op de sprints en dat hij niet voor het klassieke voorjaar gaat. Er mikken al superveel renners op het klassieke voorjaar en er zijn heel weinig kansen. We hebben een keer nood aan een rassprinter in België. Als zuivere sprinter kun je op een jaar 40 keer voor de overwinning sprinten, als klassiek renner heb je 5 of 6 kansen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties