Jonge Belg ontvangt prijs voor de strijdlust: "Leuk om in mijn eerste Tour op het podium te staan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) blij dat hij kon laten zien wat hij in zijn mars heeft

Jonge Belg ontvangt prijs voor de strijdlust: "Leuk om in mijn eerste Tour op het podium te staan"
Foto: © photonews

Aimé De Gendt achtte zijn moment gekozen om in de etappe van Albi naar Toulouse mee in de juiste ontsnapping te zitten. De 25-jarige renner van Wanty-Gobert mocht na afloop het podium op voor de strijdlust.

De Gendt kreeg het gezelschap van drie Fransen, maar liet die in het slot achter. Hij bekroonde zijn puike koers met de prijs voor de strijdlust. "Het is leuk om mijn eerste ontsnapping in mijn eerste Ronde van Frankrijk met een passage op het podium voor de prijs van de strijdlust af te ronden", vertelde hij na afloop.

"De eerste 120-130 kilometer kon ik van de sfeer en de aanmoedigingen van de vele Belgen langs het parcours genieten, daarna was het gas geven om zo lang mogelijk voorop te blijven. Ik voelde me de sterkste in de kopgroep en liet in de finale mijn drie Franse kompanen achter om een gooi te doen naar de strijdlust."

Maar zover kwam het niet voor de Oost-Vlaming. "Mijn voorsprong van 30 seconden op het peloton gaf me hoop op de ritoverwinning, tot ik op de hellende strook aankwam. Ik zag het einde niet, de benen waren op en ik besefte dat ik achter het peloton in plaats van voor het peloton zou eindigen. Het was mooi om in de Tour de France te laten zien wat ik in mijn mars heb", aldus De Gendt
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties