Renners van Deceuninck-Quick.Step krijgen boetes voor 'blokkeren' van de koers
Redactie
| 32 reacties

Yves Lampaert en Kasper Asgreen beboet voor 'lamleggen' van de koers

Renners van Deceuninck-Quick.Step krijgen boetes voor 'blokkeren' van de koers
Foto: © photonews

Eens de vroege vlucht tot stand is gekomen, dan gaat de deur op slot. Chad Haga en Cees Bol, allebei van Sunweb, kunnen erover meespreken. Zij ondervonden aan den lijve dat er dan geen doorkomen meer aan is.

Yves Lampaert kreeg er zelfs een boete van 500 Zwitserse frank voor. Ook ploegmaat Kasper Asgreen werd al beboet. Lampaert liet maandag de Amerikaan Haga van Sunweb niet meer passeren. "Wij waren de koers aan het controleren en Haga wilde in de graskant nog opschuiven. Daardoor kon hij er niet meer door. Meer is er niet aan de hand", aldus de West-Vlaming in HNB

Haga noemde het 'agressiever dan nodig was'. Ook zijn ploegmaat Bol probeerde het, maar botste op een elleboog van Asgreen, die ook een boete kreeg. Voor Deceuninck-Quick.Step is het duidelijk: zij moeten in vlakke etappes controleren voor gele trui Alaphilippe en tegelijk de vluchters niet te ver laten rijden voor eigen sprinter Viviani. 

'Crashen of inhouden'

Maar waar ligt de lijn natuurlijk? "Dat is net het lastige", aldus Haga. "Er bestaan alleen ongeschreven wetten. Ik zou zeggen: het is niet oké als je een renner voor de keuze stelt tussen crashen of inhouden. Zo ver mag het nooit komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Walloni√ę
18/08/2020 Ronde van Emili√ę

Nieuwste reacties