Serge Pauwels stuit in de Pyreneeën op wereldtop: "Dat hinderde de achtervolging ook"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Pauwels zag sterkste drie wegrijden in twaalfde Touretappe

Serge Pauwels stuit in de Pyreneeën op wereldtop: "Dat hinderde de achtervolging ook"
Foto: © photonews

Serge Pauwels was de beste Belgische klimmer in de eerste Pyreneeënrit, ook al werd dat niet zo in de uitslag weergegeven. Hij was wel diegene die bergop de beste drie het meest benaderde, maar gaf ruiterlijk toe die gewoon te sterk waren. Bovendien hadden die ploegmaats zitten bij de achtervolgers.

Pauwels was één van de vluchters in de ontsnapping van veertig man. "We zaten in een hele grote groep", haalde de Belg van CCC aan bij Sporza. "Er waren een aantal sprinters mee, maar ook veel goede klimmers. Yates, Bilbao, Teuns, Wellens, Benoot... Ik wist dat het moeilijk zou zijn om het af te maken, ook al had ik met Greg Van Avermaet een goede ploegmaat mee."

De steun van Van Avermaet bleek niet voldoende. "Op twee cols van eerste categorie komen de beste klimmers boven. Yates en Bilbao zijn echt wereldtop. Om mee te zijn, kwam ik zeker te kort. Ik bereikte wel de top bij de eerste achtervolgers. Ik denk dat dat mijn plek was."

Je voelde dat de besten weg waren 

Het was dan achtervolgen geblazen, maar de overwinning kwam niet meer in zicht. "Op geen enkel moment zijn we dichter gekomen. Je voelde dat de besten weg waren. Trentin en Schachmann sleepten. Dat hinderde de achtervolging ook. Ik denk dat de benen goed zijn en er nog kansen komen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties