Team Ineos minder sterk dan andere jaren of niet? Paniek alvast nog lang niet aan de orde
Redactie
| 4 reacties

Ondanks schijnbaar minder sterke ploeg zitten kopmannen Ineos in polepositie

Team Ineos minder sterk dan andere jaren of niet? Paniek alvast nog lang niet aan de orde
Foto: © photonews

Het heet dat Team Ineos niet zo sterk zou zijn als het Team Sky van de voorbije jaren. Dat is de indruk die menig wieleranalist naar voren schuift. Maar is dat nu wel zo, waar zit het probleem dan juist en hoe erg is het? Tenslotte is de Britse ploeg nog niet echt onder druk komen te staan.

Laten we de pionnetjes één voor één afgaan om er een goed beeld over te vormen. Over de kopmannen bestaat er alvast geen enkele twijfel. Thomas en Bernal zijn het best geplaatst van alle favorieten terwijl een cruciale fase in de Tour zich aankondigt. Waren er vooraf over Thomas nog twijfels, dan ruimde de winnaar van vorig jaar die van de baan op La Planche des Belles Filles.

Ondanks alles slagen ze er bij Ineos dus dag na dag weer in om het scenario in hun voordeel te doen uitdraaien. De kans is nog steeds groot dat de Tourwinnaar uit dit team komt. Maar hoe is het gesteld met de helpers van de twee klassementsrenners?

KWIATKOWSKI ALS MEESTERKNECHT?

Michal Kwiatkowski lijkt de sterkste te zijn. De Pool zit vooralsnog waar hij moet zitten. Maar ook voor hem geldt: het moet eigenllijk nog allemaal beginnen. Over een sterke Kwiatkowski beschikken in de zwaarste bergritten, zou alvast een grote surplus zijn.

Castroviejo is als tijdrijder altijd een nuttige pion om in de ploeg te hebben. Werd nog Spaans kampioen vlak voor hij naar de Grand Départ in Brussel afzakte. In Pau mag er van hem persoonlijk wel iets verwacht worden. Het moet nog blijken hoeveel het team aan hem zal hebben in de andere ritten.

ROWE ALS VANOUDS HET WERKPAARD

Luke Rowe staat bekend als werkpaard en reed dus al geregeld in beeld vanwege zijn werk voor het team. Over hem geen klachten. Liet zich de voorbije dagen zelfs nog iets prominenter zien en is al belangrijk geweest in het beschermen van de kopmannen. Dat liep slechts één keertje mis: toen Thomas viel, zonder erg. De tijd die hij daar verloor op Pinot, is al lang weer goedgemaakt.

Dylan van Baarle is bij de Tourselectie gehaald als vervanger van Christopher Froome. Niet om exact hetzelfde te doen dan de meervoudige winnaar van grote ronden natuurlijk. Ze hadden zich er bij Ineos niet op voorbereid om hem te moeten inzetten. Het kan zijn dat er al eens een mannetje sneller opgesoupeerd geraakt, maar de hardrijderscapaciteiten van Van Baarle hoeven niet onderschat te worden.

MOSCON MINDER BETROUWBAAR

Gianni Moscon is dan weer minder een beeld van betrouwbaarheid. De Italiaan eindigde het jaar sterk nadat hij in 2018 uit de Tour werd gezet, maar kent een wispelturig seizoen waarin het van meet af aan achter de feiten aanhollen was. Was al enkel keren verrassend snel weg in deze Tour op momenten dat je hem voorin zou verwachten.

Wout Poels in het bijzonder reed al vaak achteraan eens de wedstrijd in een bepaalde fase komt en het bergop gaat. Geen goed teken, maar we hebben bij Sky al vaak gezien dat ze een renner laten energie sparen om dan in een ware superdag van goudwaarde te zijn voor de kopmannen. Is dit het plan van Ineos met Poels of is de Nederlander niet op zijn best?

De laatste twee zijn de grootste probleemgevallen, ook omdat er net van hen wel wat verwacht wordt. Anderzijds hoeft dit niet opgeblazen te worden. Het is nog geen enkele keer voorgevallen dat een andere ploeg Ineos in verlegenheid bracht. Dat kan gebeuren eens we ons richting het zwaartepunt van de Tour begeven, maar voorlopig staan Thomas en Bernal op de eerste rij en moeten de anderen weer achtervolgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties